Πρόσφατα αγόρασα ένα πίσω φανάρι κινέζικο
Όταν το σύνδεσα δεν μου άρεσε η φωτεινότητα που είχε και έτσι είπα να κάτσω να το βελτιώσω όσο μπορώ και να καταργήσω το εσωτερικό φλας μιας και έχω εξωτερικά και να εκμεταλλευτώ τα λεντ που έχει για επιπλέον φωτισμό όταν ανάβει το στοπ, βρήκα στο ιντερνετ λεντ 5 χιλιοστών πολύ υψηλής φωτεινότητας κόκκινα,
Η διαδικασία είναι εξής
Ανοίγουμε το φανάρι με προσοχή σιγά σιγά γύρω γύρω, μπορούμε αν έχουμε dremel με δίσκο κοπής για πλαστικά να το κόψουμε
Βγάζουμε την πλακέτα πάνω από την βάση ξεβιδώνοντας τις 2 βίδες
Για αρχή βγάζουμε τις δυο αντιστάσεις που έχει από πάνω για να έχουμε πιο άνετη την επιφάνεια της πλακέτας
Επάνω στην πλακέτα θα δούμε έχει δυο τρανζιστορακια από την μια και δυο από την άλλη πλευρά με προσοχή τα ξεκολλάμε από πάνω ή μπορούμε να κόψουμε τα ποδαράκια κοντά στην πλακέτα από την στιγμή που δεν θέλουμε τα φλας μας είναι αχρηστα. Αυτά τα τρανζίστορ είναι που δημιουργούν την εναλλαγή ανάμεσα στα φλας και στο στοπ όταν είναι αναμμένο το φλας, αν καταργήσουμε το ένα (δεν το έψαξα πιο και τι άλλη παρεμβολή πρέπει να κάνω) θα αναβοσβήνει το φλας χωρίς να κάνει το ίδιο και το στοπ.
Όταν βγάλουμε τα τρανζίστορ από πάνω κάνουμε ένα βραχυκύκλωμα στις δυο επαφές τις κάτω όμως όπως στις φωτογραφίες
Μετά βγάζουμε όλα τα λεντ με την σειρά πρώτα από την μια πλευρά και μετά από την άλλη
Όταν τελειώσουμε από την μια πλευρά το βγάλσιμο των λεντ προσέχουμε να είναι όλες οι τρύπες να είναι καθαρές από το καλάι για να μπουν εύκολα τα καινούρια λεντ.
Το καθάρισμα και η αποκόλληση των λεντ μπορούν να γίνουν με δυο τρόπους είτε με τρόμπα είτε ταινία χαλκού εγώ προτιμώ την ταινία
Μετά τοποθετούμε τα καινούρια λεντ με σωστή φορά θα δούμε επάνω στην πλακέτα ότι στην θέση του λεντ υπάρχει ένας κύκλος αλλά από την μια μεριά του είναι κοφτό το ιδιο είναι και τα λεντ ακριβώς έτσι πρέπει να μπουν ξανά επάνω στην πλακέτα, αν τοποθετηθούν ανάποδα δεν καίγονται αλλά δεν ανάβουν.
Με το κολλητήρι ξεκινάμε να κολλάμε τα λεντ ένα ένα, δεν επιμένουμε πολύ για να κολλήσει το λεντ γιατί οι πλακέτες είναι ψόφιες για παρεξήγηση και μπορεί να σκάσουν οι γραμμές αν ζεσταθούν πολύ
Μόλις τελειώσουμε την μια πλευρά κάνουμε τα ίδια και στην άλλη πλευρά
Για να ανάβουν τα παλιά φλας που πλέον είναι κόκκινα μαζί με τα στοπ πρέπει να κάνουμε μια γεφύρωση τα δυο σημεία όπως φαίνεται στην φωτογραφία
Βιδώνουμε την πλακέτα ξανά επάνω στην βάση και κολλάμε το τζαμακι επάνω στο πλαστικό με μια πολύ καλή κόλλα, και μετά για να εξακριβώσουμε ότι δεν θα μπει σταγόνα νερού μέσα από κανένα πλύσιμο βάζουμε σιλικόνη περιμετρικά , εγώ έβαλα φλατζοκολλα
Μόλις στεγνώσει καλά τοποθετούμε το φανάρι και απολαμβάνουμε το δημιούργημα μας
η αριστερή πλευρά είναι όπως ήταν αρχικά και δεξιά όπως έγινε μετά
By Αlexandros (paintbballman. kawasaki-bikers)