Πριν ξεκινησω να γραφω αναλυτικα για τη μετατροπη αναφερω καποια πραγματα που πρεπει να γινουν πριν μπουν τα σωματα απο το ΖΧ10
Για να δουλεψουν τα σωματα θα πρεπει το Ζ μας να φοραει: Ολοσωμη εξατμιση κατα προτιμηση με μονο τελικο, Power commander, autotune.
Φυσικα θα πρεπει να εχουμε απενεργοποιησει το συστημα KLEEN της Kawasaki το οποιο θα το αναφερουμε καποια στιγμη (βασικα θα το κλεψουμε απο το kawasaki bikiers κ τον Dynagrego
)
Σε οτι αφορα τα σωματα τωρα:ειναι απο ΖΧ10 μοντελο 06-07.
Αυτα που χρειαζεται για να γινει η μετατροπη ειναι
Σωματα ΖΧ10, χουανες DNA με κωδικο OV-5404,φιλτρο αναθυμιασεων με κωδικο CV-14M κ ενα σωληνακι υψηλης πιεσης γιατι το σωληνακι που παει απο το ντεποζιτο στα σωματα ειναι κοντο (οποτε βγαζουμε τους ακροδεκτες απο το μαμα σωληνακι κ τους προσαρμοζουμε στο σωληνακι υψηλης που πηραμε)
Ξεκιναμε βγαζοντας το καθισμα του συνοδηγου κ μετα του οδηγου (πιστευω πως δε χρειαζεται ιδιαιτερη αναφορα για τον τροπο) μετα βγαζουμε το ντεποζιτο απο τις 2 αλενοβιδες που εχει δεξια-αριστερα
Με τη βοηθεια ενος φιλου σηκωνουμε το ντεποζιτο κ βγαζουμε το σωληνακι κ τα δυο φυσακια
Αφου βγαλουμε το ντεποζιτο συνεχιζουμε βγαζοντας το καπακι απο το φιλτρο αερος που εχει δυο σταυρωτες βιδες
Τραβαμε προς τα πισω το καπακι κ το αφαιρουμε βγαζουμε κ το φιλτρο αερος απο μεσα.Συνεχιζουμε βγαζοντας τις αλενοβιδες που πιανουν το φιλτροκουτι πανω στα μαμα σωματα κ ειναι τεσσερις
Βγαζουμε τα φυσακια απο τα tps (μπορει να σας ζορισουν λιγο αν δεν τα εχετε βγαλει ποτε)
Βγαζουμε το φυσακι κ τον αισθητηρα που εχει πανω το φιλτροκουτι (τον οποιο αισθητηρα θα τον βαλουμε μετα στις χουανες)
Βγαζουμε το δοχειο με τα υγρα του ψυγειου
Πισω απο το δοχειο κ απο την απεναντη πλευρα υπαρχουν δυο βιδες που εμποδιζουν το φιλτροκουτι να τραβηχθει προς τα πισω
Τωρα μπορουμε να τραβηξουμε πισω το φιλτροκουτι για να ελευθεροθουν τα σωματα απο τη μια μερια
Συνεχιζουμε αφαιροντας ολα τα φυσακι που πηγαινουν στα μπεκ (αμα θελετε μπορειτε να βγαλετε το κεντρικο φυσακι που παει στην πλεξουδα εγω το εκανα ετσι για να σημειωσω που παει το καθε φυσακι) τα οποια ειναι τεσσερα.
Αφου τα βγαλουμε συνεχιζουμε βγαζοντας κ τις ντιζες,να σημειωθει οτι στα σωματα απο το ΖΧ10 δεν υπαρχει υποδοχη για την ντιζα του τσοκ οποτε τη δικη μας την αφαιρουμε τελειως.
Η ντιζα του τσοκ
Οι ντιζες απο τη γκαζιερα ειναι δυο
Αφου τις αφαιρεσουμε απο τα μαμα σωματα τις τραβαμε με τροπο προς τα εξω για να μην τσακισουν.
Συνεχιζουμε λασκαροντας τις βιδες απο τους σφιγκτηρες που κραταν τα σωματα στις εισαγωγες κ αυτες ειναι τεσσερις. Αφου τις λασκαρουμε τραβαμε τα σωματα προς τα πισω παιζοντας τα λιγο πανω κατω κ ειμαστε ετοιμοι να τα βγαλουμε (εμενα με βολεψε να τα βγαλω απο τη δεξια μερια)
Συνεχιζουμε βγαζοντας ολες τις βιδες απο το μπροστα μερος που εχει το φιλτροκουτι κ ειναι πολλες (αν θυμαμαι καλα ειναι 9)
Αφου βγαλουμε το μπροστα μερος απο το φιλτροκουτι συνεχιζουμε τραβοντας το υπολοιπο προς τα πανω κ δεξια κ σπρωχνοντας το πισω μερος κατω κ αριστερα (θελει ποοολυ υπομονη κ λιγο παραπανω δυναμη αν δειτε πως η σωληνα που παει στο ψυγειο εμποδιζει κ δε σας αφηνει να βγαλετε το φιλτροκουτι,αφαιρεστε τη)
Αφου βγαλετε το φιλτροκουτι (να παρετε ενα λεξοτανιλ για τα νευρα σας κ να προσεχετε που θα το αφησετε γιατι εγω το πατησα κ το εσπασα ΑΦΟΥ εφαγα ολο το ζορι να το βγαλω
) συνεχιζουμε με το ευκολο κομματι προσθετοντας το φιλτρακι των αναθιμιασεων (εγω το εβαλα στο σωληνακι που υπηρχε κ πηγαινε στο φιλτροκουτι πιανοντας το με ενα σφιγκτηρα)
Ηρθε κ η ωρα για τα σωματα απο το ΖΧ10..
Ξεκιναμε φαγωνοντας τις μαμα εισαγωγες του Ζ με dremel κ δοκιμαζοντας τα στα σωματα του ΖΧ10 μεχρι να μπαινουν με λιγο ζορι (τη διαδικασια αυτη δεν την εκανα καθολου εγω γιατι τα πηρα ετοιμα για αυτο κ δεν εχω φωτο) Αφου τελειωσουμε με τις εισαγωγες ανοιγουμε μια τρυπα στη τριτη (απο τα αριστερα προς τα δεξια χουανη) για να βαλουμε τον αισθητηρα που βγαλαμε απο το φιλτροκουτι, βαζουμε μεσα στη χουανη τον αισθητηρα κ τις προσθετουμε ολες πανω στα σωματα (ουτε αυτη τη διαδικασια την εκανα εγω για αυτο κ δεν υπαρχουν φωτο)
Αφου τελειωσουμε με τα παραπανω περναμε τα σωματα πανω στο Ζ μας
Συνεχιζουμε βαζωντας ολα τα φυσακια πανω στα μπεκ οπως ακριβως τα ειχαμε στα μαμα,κουμπωνουμε το φυσακι που παει στον αισθητηρα που βγαλαμε απο το φιλτροκουτι κ τον βαλαμε στις χουανες, περναμε τις ντιζες του γκαζιου απο τη δεξια μερια γιατι ετσι οπως ηταν πριν δεν φτανουν,βαζουμε κ το σωληνακι απο το ντεποζιτο στα σωματα. Αφου τα τελειωσουμε ολα αυτα γυριζουμε τα καλωδια του tps το μπλε με το καφε κ το καφε με το μπλε (το κιτρινο μενει ως εχει)
Ουσιαστικα πλεον εχουμε τελειωσει με τη μετατροπη μας κ το μονο που μενει να κανουμε ειναι να ρυθμιζουμε το tps μας με ενα πολυμετρο τον τροπο θα τον βρουμε εδω
https://zgreekclub.forumgreek.com/t7-topic Μετα συνεχιζουμε κανοντας ρυθμιση παλι στο tps του power commander για να μπορει να βλεπει κ αυτο ποσο ανοιχτο-κλειστω ειναι το γκαζι κ ειμαστε ετοιμη για καγκουρισμο
Καλο καψιμο σε ολους οσους μπουν σε αυτη τη διαδικασια η οποια πραγματικα εξιζει τον κοπο!!!
Υ.Γ Δυστυχως οπως αναφερω κ πιο πανω τα σωματα τα ειχα παρει ετοιμα κ ετσι καποιες σιαδικασιες δεν τις εκανα εγω, με τη πρωτη ευκαιρια θα ψαξω να βρω το τι ακριβως γινεται κ θα το προσθεσω.